torstai 5. kesäkuuta 2025

Bistro C ja lukuvuoden päätös


Lauantaina päättyi viimeinen lukuvuosi peruskoulussa - ainakin toistaiseksi. Menen vielä ensi viikolla töihin setvimään yhteishaun tuloksia, mutta kun juhannusviikolla lähden lomille, lähtö on pysyvä.

Elokuusta lähtien ole enää virassa oleva opinto-ohjaaja vaan työtön. Yksi elämänvaihe on ohi. Asia ei ole vielä aivan uponnut tajuntaan, eikä sen vielä tarvitsekaan. Askel kerrallaan, joten lauantaina keskityin vain kouluvuoden loppumisen juhlimiseen viinillä ja ruoalla.


Bistro C

Tepastelimme Bistro C:hen, joka löytyy Tampereelta aivan rautatieaseman vierestä. Kun viimeksi kävin paikassa, esikoiseni oli parivuotias ja ravintolan nimi oli Ravintola C. Tästä on aikaa siis noin kahdeksan vuotta. Paikka oli silloin tosi fiini ja ruokalajien välissä tuli pieniä keittiön tervehdyksiä eli ruokapaloja, jotka sai hotkaistua yhdellä suupalalla. Paitsi että eihän hienossa paikassa sovi hotkia. 



C on muuttunut bistroksi viime käynnin jälkeen. Hintakin on hieman huokeampi, ainakin sen verran, että siellä voi käydä useammin kuin kerran kymmenessä vuodessa. Ei enää pöytäliinoja, ruokalista on yksinkertaistetumpi. Bistro kertoo nettisivuillaan olevansa tunnelmallinen ja rento ravintola.

Paikka on aika pieni eli täynnä ollessaan tunnelma on varmaankin myös aika tiivis. Koulujenpäättäjäispäivänä muu Tampere oli ilmeisesti viettämässä valmistujaisia, sillä muihin ruokailijoihin jäi miellyttävä hajurako.


Parsaa ja karhunlaukkaa jonkinlaisella vegemajoneesilla. Muuten hyvä, mutta karhunlaukkatupsu oli tuollaisenaan aika sitkeä syötäväksi.


Gluteeniton Bistro C

Mikä tahansa ravintola laitetaan testiin, kun ilmoitan gluteenittoman + vehnättömän + kaurattoman + punaisen lihattoman ruokavalioni. Leipätestin bistro läpäisi heti, ja sain viipaleita syödäkseni. 

Listalla taisi olla yksi ruokalaji, jälkkäri, joka ei sopinut mulle gluteenittoman jauhon sisältämän vehnätärkkelyksen takia. Eli taas muistutuksena: gluteenittomista jauhoista löytyy myös niitä täysin vehnättömiä. Vehnäallergikkokin kiittää.

Mutta kaiken kaikkiaan olin tyytyväinen keliaakikko ja voin suositella paikkaa muillekin.


Varhaiskaalia, karhunlaukkapyreetä ja muita höysteitä. Niin hyvää.


Kalaa, kasviksia ja Rieslingiä, kiitos

Bistro C:n listalta löytyvät kylmät, lämpimät ja makeat ruokalajit. Meneillään olevien Riesling-viikkojen kunniaksi tarjolla oli myös ylimääräinen menu, jonka annokset oli sovitettu yhteen erilaisten Rieslingien kanssa.

Oman setin sai koota vapaasti erilaisista annoksista, joiden hinnat olivat 13-17 euroa. Yksi annos oli pikkiriikkistä paljon suurempi, mutta ei kuitenkaan täyden aterian kokoinen. Tarjoilija suositteli 3-5 annosta, mutta otin 3 + jälkiruoan, ja olin aivan täynnä. 

Valitsin seuraavat: savukalaa ja perunaa, siikaa ja karhunlaukkaa, kaalia ja karhunlaukkaa sekä jälkkäriksi kuusenkerkkää ja valkosuklaata. Ilmeisesti karhunlaukkaa on tällä hetkellä paljon saatavilla. Bistro C kertookin hyödyntävänsä sesongin aineksia.


Jälkkäriksi kuusenkerkkäsorbettia, sitruunakakkua ja valkosuklaamoussea.


Perusraaka-aineiden nimet menussa antavat vaikutelman että lautaselle tulee puolikas kaali tai kokonaisia kuusenkerkkiä. Näin ei tietenkään ollut vaan annoksista löytyi paljon muitakin raaka-aineita, ja esimerkiksi kuusenkerkkä oli tehty sorbetiksi. 

Ehdoton suosikkini oli varhaiskaali. Pienen hetken ehdin ajatella, että äkkiäkös itsekin teen kaalista yhtä hyvää ruokaa. Kun parin lasin viininoste oli laskenut, totesin, että ehkä en kuitenkaan. En ole kummoinen kokki. 

Ehkä inspiroidun ostamaan Rieslingiä ja siemailen sitä, kun valmistan bravuuriksi muodostunutta linssibolognesea.



0 comments:

Lähetä kommentti