perjantai 5. heinäkuuta 2024

Kesäkuun kohokohdat

Blogin kirjoittamisessa on ollut kuukauden tauko. Jotenkin vain unohdin sen. Ehkä sille oli syynsä, mielen päällä oli jotain muuta. Mitä se sitten oli? Ehkä opintojen loppurutistus ennen kesätaukoa, muuta kirjoittamista, lukemista, tarve rentoutua...  ja kesäkuu mennä viipotti. Kaipaan helteitä, toivottavasti niitä on vielä tulossa.

Tänään tuli vahva fiilis ja tarve putkahtaa tänne ja kerätä talteen alkukesän parhaita hetkiä.


1. Brunssit

Pella's Koskikatu 7

Kesäaamuihin kuuluu brunssi silloin tällöin. Kävin työkavereiden kanssa Pella's Koskikatu 7:ssä keskustassa. Seinän toisella puolella on Pella's Cafe, josta saa brunssia viikonloppuisin, mutta enemmän kahvilatyyliin. Molemmat hyviä ja keliaakikon luottopaikkoja: saan runsaasti gluteenitonta syötävää ilman vehnätärkkelystä ja kauraa. Samaa ei tapahdu kovinkaan monessa muussa kahvilassa Tampereenkaan kokoisessa kaupungissa.

Juhannusaattona brunssi katettiin omalle terassille vieraita varten ja juhannuspäivänä kävimme Maisansalossa Näsijärven rannalla saaristobrunssilla. 



kotipöydässä

Ravintola Maisa

2. Kirjat


Vinhan kirjakauppa


Samalla kun kävimme Maisansalossa, kiersimme Näsijärven autolla ympäri ja piipahdimme Ruovedellä Vinhan kirjakaupassa. Se sijaitsee vanhassa rakennuksessa ja ympärille on pykätty kaikenlaista oheistoimintaa, kahvila ja tapahtumiakin kesäisin. Suloinen paikka.

Talven kuluessa luin kirjallisuuden perusopintoja varten paljon kirjoja, joihin en vapaaehtoisesti ensimmäisenä tarttuisi (esim. Don Quijote oli tervaa). Nykykirjallisuuden puolelta Johanna Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi oli mukava poikkeus; siitä tykkäsin. Heinäkuussa haluan lukea juuri sitä, mitä haluan. Listalla on muun muassa dekkaria ja historiallista draamaa. Kauhua ja muuta. 




3. Pionit

Olen hulluna, pähkinöinä, pöljänä ja pöhkönä pioneihin. Ne kukkivat joka kesä ilman hoitoa ja kastelua. Ihania väripallukoita, kuin jäätelökauhalla kuopaistuja.






4. Kirjoittamiskurssi

Vietin viisi päivää Ahlmanin opiston spekulatiivisen fiktion kirjoittamiskurssilla. Spekulatiivista sen takia, että omaan kirjoittamiseen livahtaa usein jotakin outoa, jotakin, joka ei ole ihan todellisuudesta sellaisena kuin sen tunnemme. Halusin tutkailla, miten tuota outoutta voisi kirjoittaa enemmänkin.

Viisi ihanaa helteistä päivää tepastelin Ahlmanin perinnepihan poluilla nuuskimassa ruusuja ja istuin penkeille tekemään kirjoitustehtäviä. Istuin luokassa oppimassa spefistä. Kurssiin kuului ruoka, ja tavoille uskollisena vedin navan täyteen. Pystyin keskittymään vain kirjoittamiseen; ruoka tuli kellonlyömällä eikä kukaan häirinnyt tekemistä! Kursseihin voi valita yöpymisen kartanolla, mutta itse ajelin iltaisin kotiin, Tampereella kun oltiin.



Ahlmanin kartano


kasvihuoneen pelargoniat


5. Wine and paint

Ystävän lähestyviä häitä juhlistettiin käymällä porukalla juomassa viiniä ja maalaamassa tauluja. Konsepti siis on, että parin tunnin aikana ohjaaja opastaa maalaamaan etukäteen valitun teeman mukaan taulun, ja baari on auki. Tosin kaikki keskittyivät maalaamiseen niin, että viini meinasi jäädä juomatta! Aika terapeuttista hommaa tuo maalaaminen.






6. Yö vankilassa

Häitä juhlittiin Katajanokan vanhassa vankilassa, joka on muutettu ravintolaksi ja hotelliksi. Viiniä (taas), ystäviä (ihanaa, taas) ja tanssia (vihdoinkin) ja yöksi selliin nukkumaan. Aamulla kävely Katajanokalla. Mikäs sen hienompi tapa lopetella kesäkuu. 




Pelästyin, että jään eristysselliin.

Hotellihuoneiksi muutettuja sellejä.






0 comments:

Lähetä kommentti