sunnuntai 4. elokuuta 2024

Kolme pihaprojektia: tilannekatsaus


Huhtikuussa uskaltauduin listaamaan kolme pihaprojektia tälle kesälle. Ihan vain lisätäkseni painetta niiden toteuttamiseen. Ja tällaisia ne olivat:

  1. pyörävarasto
  2. kukkapenkki
  3. hedelmätarha

On aika katsoa, mitä kolmessa kuukaudessa on tapahtunut.


Huhtikuu -24. Niin väritöntä.

Pyörävarasto

Tässä on tapahtunut mittavin edistys. Ja se on ollut miehen ansiota, olen pysynyt poissa jaloista. Kävin vain maalaamassa pari seinää. Huopakatto on vielä laittamatta, samoin poikkipuut tuohon etualalla olevaan katokseen.

Mä olen maisemointiyksikkö eli tulen paikalle lopuksi ja kitkutan pois rikkaruohot, silpaisen alas oikealla olevan ryteikön ja istutan siihen jotain uutta. Ehkä alue vajan edessä laatoitetaan, vasemmalle tulee kulkuväylä. Lapsi kinuaa koripallotelinettä. Naapurit, olen pahoillani, se on sitten pomp pomp pomp aamusta iltaan.


elokuu -24

Huhtkuu -24. Kauempaa kuvattuna.

Kukkapenkki

Joo... miten täällä ei ole tapahtunut mitään? Tai siistin mä leikkaamalla nuo ihanat alppipajupallerot, joista toisen kauriit ovat syöneet toispuoleiseksi. 

Taisin arvioida toteutumisasteeksi lähes todennäköisen. Se voidaan ehkä pudottaa asteelle katsellaan ensi kesänä. 

Voi kukkapenkkiraukkaani. Tämä on aina ollut laiminlyöty. Istutin sen kesällä 2018, jolloin olin viimeisilläni raskaana ja penkki jäi alun alkaen tyngäksi. Kyllä se vielä joskus laitetaan kukoistamaan.


elokuu -24

huhtikuu -24

Hedelmätarha

Täällä on tapahtunut jotain edistystä! Pläntti ei ehkä yllä sanan hedelmätarha tasolle, mutta on sinne ilmestynyt yksi uusi mansikkalaatikko, jonka kunnostin. Istutin siihen rönsyistä taimia. Vielä pitää siistiä lavakauluksen ympärys kuorikatteella.

Taustalla olevat vadelmatkin selvisivät talvesta hengissä ja kuvasta pois rajautuneet pensasmustikat tekivät marjaa neljän vuoden odotuksen jälkeen.

Vielä on matkaa satoa tuottavaan ja nätisti eläimiltä suojattuun hedelmä- ja marjatarhaan, mutta onhan aina seuraava kesä.


elokuu -24


huhtikuu -24


P.S. Tämä oli lähtötilanne: KOLME PIHAPROJEKTIA KESÄLLE


0 comments:

Lähetä kommentti